Op en onderweg
De ambulancechauffeur zorgt ervoor dat hij samen met de ambulanceverpleegkundige snel op locatie is. Het kan gaan om een spoedeisende situatie maar ook om besteld vervoer. De chauffeur is verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënt en naaste omgeving en draagt zorg voor een comfortabel vervoer. Verder behoren voertuigtechnische werkzaamheden tot de taken van de ambulancechauffeur. Elke dag komen de ambulancechauffeur en -verpleegkundige terecht in de meest uiteenlopende situaties en behandelen ze verschillende soorten patiënten.
Assistentie
Op locatie zorgt de ambulancechauffeur voor proactieve assistentie aan de ambulanceverpleegkundige. Denk hierbij aan het aangeven en klaarzetten van medicatie of gebruiksklaar maken van materiaal en apparatuur. In overleg verleent de ambulancechauffeur geprotocolleerde zorg en waar nodig zelfstandig eerste hulp.
Samenwerking
Als ambulancechauffeur vorm je een team met de ambulanceverpleegkundige. Het werk staat dan ook in het teken van samenwerking. Niet alleen met de ambulanceverpleegkundige en meldkamer, maar ook met bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuis, brandweer of politie.
Diploma ambulancechauffeur
De ambulancechauffeur is in het bezit van een CZO diploma. Deze wordt behaald na het volgen van een initiële opleiding van ongeveer zeven maanden bij de Academie voor Ambulancezorg. Het is van belang dat de ambulancechauffeur in opleiding leergierig en zelfstandig is. Tijdens de opleiding wordt grotendeels in de praktijk gewerkt en het theoretische deel verzorgt de Academie voor Ambulancezorg. Je leest hier meer over de opleiding tot ambulancechauffeur.
Kortom, dit wordt van de ambulancechauffeur verwacht:
- Assisteren van de verpleegkundige bij diverse hulpverleningstechnieken
- Besturen van een ambulance in spoedeisende en niet-spoedeisende situaties
- Controlerende en communicatieve taken, signaleren van storingen en defecten
- Alert zijn op risico’s voor patiënt en hulpverleners en assisteren bij te nemen maatregelen
- Controleren van de ambulance en herstellen van kleine defecten
- Inzet ten behoeve van geneeskundige hulp bij (grootschalige) ongevallen en rampen
Denk je dat de functie van ambulancechauffeur bij jou past? Dit zijn de eisen:
- CZO diploma initiële opleiding tot Ambulancechauffeur of bereid die te halen.
- Een MBO niveau 3 diploma
- Een geldig Diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) en geldig reanimatiecertificaat
- Rijbewijs B en C of C1 + ruime rijervaring
- Een goed oriëntatie vermogen en een gedegen regiokennis
- Proactieve werker
- Zeer stressbestendig
- Uitstekende communicatieve vaardigheid
- Leergierig
- Goede teamplayer en samenwerker
- Ervaring in de zorg of aantoonbare affiniteit is een pré
Diploma ambulancechauffeur
Het is natuurlijk erg mooi als je, door eerdere werkervaring bij een andere ambulancedienst, al in het bezit bent van een diploma ambulancechauffeur. Dit stellen we echter niet als harde eis. Wel verwachten we van je de bereidheid het beroepsdiploma te halen. Tijdens deze opleiding werk je bij ons in fulltime dienstverband (gemiddeld 36 uur per week). Informatie over de beroepsopleiding is te vinden op de website van de Academie voor Ambulancezorg.
Dit bieden wij
Wij bieden je een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie die net als de organisatie volop in ontwikkeling is. Daarnaast kent onze organisatie een prettig, uitdagend werkklimaat en professionele aandacht voor ontwikkeling en kwaliteit. Er zijn ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Als ambulancechauffeur val je in salarisschaal 45 conform cao Ambulancezorg, met aanvullend uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime eindejaarsuitkering, bijdrage in de ziektekosten, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.
Contact
Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Je kunt contact met één van hen opnemen via HRM@ambulanceijsselland.nl of 088 482 05 38.