Dit is middencomplexe ambulancezorg
Bij middencomplexe ambulancezorg gaat het om voorspelbare, niet acuut levensbedreigende situaties. Zorgvragen zijn voornamelijk gericht op care (verzorging) en minder op cure (behandeling). Het betreft voornamelijk vervoer van patiënten tussen het woon- of verblijfadres en/of zorgorganisatie voor bijvoorbeeld diagnostiek, therapie, opname of ontslag.
Voorbeelden van werkzaamheden binnen de middencomplexe ambulancezorg zijn handelingen op het gebied van pijnstilling, ritmebewaking en het continueren van een (voedings-)infuus. Daarnaast kan volgens protocol pijnstilling of medicatie verstrekt worden aan de patiënt.
Inhoud van het werk als verpleegkundige middencomplex
Als verpleegkundigen op de middencomplex ambulance bied je zorg aan patiënten met stabiele vitale functies die tijdens het vervoer niet bedreigd zullen raken.
Hoe uiteenlopend de ziektebeelden ook zijn, jij weet de situatie goed te beoordelen en behandelt de zorgvraag op een professionele manier. Je levert zorg op maat en verricht je verpleegkundige handelingen binnen de kaders van het landelijk protocol en kwaliteitskader.
Jij zorgt ervoor dat de patiënt comfortabel en veilig begeleid wordt naar de plek van bestemming. Hierbij controleer en bewaak je de lichaamsfuncties en houd je de gezondheidssituatie van de patiënt continu in de gaten.
Je vormt een team met de ambulancechauffeur en jullie werken nauw samen met elkaar en andere partners in de zorgketen.
Tijdens de rit heb je aandacht voor de patiënt en informeer je over de behandeling. Daarnaast geef je aanwijzingen aan de ambulancechauffeur, registreer je patiëntgegevens en draag je deze informatie vervolgens over aan de ketenpartners.
Vooralsnog vinden de werkzaamheden op de middencomplexe ambulance overdag plaats, behalve op zondag. De verwachting is wel dat de diensten op den duur worden uitgebreid naar andere momenten, denk aan de avond of nacht.
Opleiding
Voordat je van start gaat volg je de opleiding tot verpleegkundige middencomplex ambulancezorg bij de Academie voor Ambulancezorg. De opleiding duurt ongeveer 9 weken en bestaat uit verschillende modules. De theorie volg je in Harderwijk bij de Academie en de praktijkuren werk je onder begeleiding binnen onze organisatie.
Tijdens de opleidingsperiode ben je al bij ons in dienst. De opleidings- en reiskosten worden volledig door ons als werkgever vergoed.
Dit heb jij te bieden
Als verpleegkundige op de ambulance voor middencomplexe zorg moet je stevig in je schoenen staan. Allerlei patiënten kruisen je pad, onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Naast een deskundige en professionele houding moet je dan ook een groot inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden hebben. Andere belangrijke competenties zijn; hulpvaardig, overtuigend en goed in samenwerken.
Verder voldoe je aan de volgende functie-eisen:
- BIG-registratie
- Diploma verpleegkunde op mbo-4 of hbo niveau
- Diploma BLS met AED
- Enkele jaren ervaring als verpleegkundige, bijvoorbeeld binnen een ziekenhuis, verpleeghuis of thuiszorg
Dit bieden wij
Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie binnen een nieuw team en je krijgt de mogelijkheid om volop mee te denken. Onze organisatie heeft een prettig en dynamisch werkklimaat met professionele aandacht voor ontwikkeling en kwaliteit. We bieden dan ook ruime mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld in de richting van ambulanceverpleegkundige, waarbij je ook ingezet wordt voor spoedgevallen en complexere zorgvragen.
Als verpleegkundige middencomplex ambulancezorg val je in salarisschaal 45 conform cao Ambulancezorg, met aanvullend uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime eindejaarsuitkering, bijdrage in de ziektekosten, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.
Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Je kunt contact met één van hen opnemen via HRM@ambulanceijsselland.nl of 088 482 05 38.